Eğitimde İyi Örneklerden Özgün Uygulamalara
469
12:38
21.12.2018

Eğitimde İyi Örneklerden Özgün Uygulamalara Sergisi 2019, İstanbul’da eğitim ve öğretim etkinlikleri kapsamında, resmî tüm okul/kurumlarda yürütülen çalışmalar sonucunda ortaya çıkan iyi örnekleri paylaşmak, bu örneklerden haberdar olmak ve özgün çalışmaları belirleyerek ön plana çıkarıp resmî tüm okul/kurumlar tarafından model alınmasını sağlamayı hedefliyor.  Proje kapsamında 39 ilçe temsilcileriyle dün 14.00-17.00 saatleri arasında İl Müdürlüğümüzün İstanbul Salonu’nda bir toplantı yapıldı.  İlçe özel bürolarıyla proje yazma,  ve uygulama süreçlerinde başarı elde eden birer öğretmenimizin katıldığı toplantıda, projenin hedefleri, teknik altyapısı ve takvimi hakkında bilgi verildi.

Proje en temelde iyi örneklerini paylaşmak isteyen eğitimcilerin bir araya gelmesini ve birbirlerini etkilemesini önceliyor. Bu çerçevede oluşturulan başvuru şartları sergilenecek örneklerin kalitesini artırmayı, dolayısıyla katılımcıların öğrenme fırsatlarını artırmayı amaçlamakta.  Ayrıca sergide sunulan iyi örneklerin eğitim süreçlerini daha nitelikli hâle getirmesi veya bir eksikliği gidermesi önemseniyor.

Esas Mesele Özgünlük

Paylaşım odaklı projenin, 4 Şubat 2019- 24 Şubat 2019 tarihleri arasında www.istmem.com web sayfası üzerinden yapılacak e-başvurularını, yönergesini, kategorilerini ve dikkat edilmesi gereken hususları Derviş Çelik anlattı. Başvurusu yapılacak iyi örneğin ve özgün uygulamanın eğitim ve öğretim faaliyetlerini geliştirmeyi amaçlayan bir yönünün bulunması gerektiğini belirten Çelik, projelerin taşıması gereken özellikleri, bilimsel araştırma süreciyle ilgili etik kurallara uymanın önemini örneklere anlattı. 

Yönerge üzerinden Etkin Öğretim, Kültür, Sanat ve Spor, Bilim ve Teknoloji, Özel Eğitim ile Çevre ve Okul Estetiği kategorilerin mahiyeti üzerinde durdu. Ardından seçici kurullar, ödüllendirmede dikkat edilecek noktalar, projelerin öğretim programlarındaki kazanımlarla ilişkisi, değerlendirme ölçütleri başta olmak üzere projenin detaylarını sundu.  Bu çerçevede projelerin özgün olmasının önemine dikkat çekti.

Çelik, 4004, 4005, 4006, 4007 Bilimsel Destekleme Programları kapsamında hibe alan projelerin, TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması için hazırlanan projelerin, Millî Eğitim Bakanlığı, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda uygulanan projelerin ve bu projeler kapsamında gerçekleştirilen uygulamaların kesinlikle değerlendirmeye alınmayacağının altını çizdi.

Başvurularda Nelere Dikkat Edilmeli?

Farklı ve yeni uygulamaları ortaya çıkarmak için www.istmem.com web sayfası üzerinden yapılacak e-başvurularla ilgili ayrıntıları ise Gülden Arslanoğlu anlattı. Başvuru sürecini kolaylaştırmak için başvuru adımlarını uygulamalı bir şekilde anlatan Arslanoğlu, başvuru süresi içerisinde sistem tarafından otomatik olarak oluşturulan başvuru numarasının önemini vurguladı. Arslanoğlu, proje bilgilerinde değişiklik yapılmak istendiğinde son başvuru tarihine kadar takip numarası kullanılarak başvuru formuna ulaşılabileceğini ve istenilen değişikliklerin yapılabileceğini ifade etti.  Arslanoğlu, açıklamalarına başvuru formundaki bilgilerin yanlış veya eksik olması durumunda başvurunun geçersiz sayılacağını da ekledi.  Sistemle ilgili olarak katılımcıların sorularını cevaplayan Şafak Kul ise, mükerrer başvurularda en son yapılan başvuru değerlendirmeye alınacağını, son başvuru tarihinden sonra herhangi bir değişiklik yapılamayacağını belirtti.

İyi örneklerin ve özgün uygulamalarla ilgili süreçlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi amacıyla yapılan toplantı proje çerçevesindeki soruların cevaplanmasıyla sona erdi.

İlgili Yönergeye Ulaşmak için tıklayınız…

tıklayınız…

 

20-12-201820-12-201820-12-2018

Yayın Tarihi: 21.12.2018