İSTANBUL ÇEKMEKÖY İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Öğretim Yılı Kapanış Töreni

Çekmeköy’de yaz tatiline merhaba diyen 50 bine yakın öğrenci bugün karne heyecanı yaşadı. 2015-2016 Eğitim öğretim yılı Çekmeköy’de son buldu. Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği yılsonu kapanış programı Taşdelen 125. Yıl İlkokulu’nda gerçekleşti. Programa Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, okul müdürleri, veliler, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
2015-2016 Öğretim Yılı Kapanış Töreni

 

Programda açılış konuşması gerçekleştiren ve tatile çıkan tüm öğrencileri okullarında gösterdikleri çalışmalardan ötürü tebrik eden Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş bu yıl Çekmeköy’de ilkokula ve ortaokula başlayan ve üniversiteye geçiş yapan öğrencilerin sayılarını verdiği konuşmasında “Bugün öğrencilerimizi kendi çocukları gibi eğiten, yetiştiren öğretmenlerimizi gayretlerinden ötürü kutluyorum. Bu sene Çekmeköy’de 1.sınıflarda 4500 öğrencimiz eğitim gördü. Ortaokula geçen 5. sınıfa geçen 5200 öğrencimiz 8. Sınıflardan liseye geçen 3700 öğrencimiz geçiş yaptı. Ayrıca bu sene 2200 öğrencimizi de üniversiteye uğurladık. Eğitime Çekmeköy’de her zaman destek var. Bu destekten ötürü başta Kaymakamımız Sayın Cemal Hüsnü Kansız’a ve Belediye Başkanım Sayın Ahmet Poyraz’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Bugün önemli bir gün. Bir eğitim yılının sonunda İnşallah karnelerinizi alacaksınız. Tatilinizi’de en güzel şekilde geçireceğinize inanıyorum. Biz belediye olarak yaz spor okullarını başlatıyoruz. Öncelikle sizleri oralarda ağırlayacağız. Yine aynı şekilde Pazartesi günü yaz Kur’an kurslarımız gerek Kurs merkezlerinde gerek Camilerde İnşallah faaliyete başlayacak. Pazartesi günü bunların değerli Kaymakamımız ve Müftümüzle birlikte startını vereceğiz. Bizler sizleri oralarda da yalnız bırakmayacağız. Ramazan’dan sonra dondurmayla kekle suyla sonunda İnşallah iyi derece yapan öğrencilerimizi de ödüllendirerek yaz aylarımızı hem manevi anlamda güçlendirerek hem de yaz spor okullarında spor yaparak eğlenerek en güzel şekilde Belediye olarak sizlerle beraber bu ayları değerlendireceğiz. İnşallah Rabbim sizleri bu ülkeye hizmet edecek güzel noktalara getirecek. Ben öncelikle bu eğitim öğretim yılında evlatlarımıza bir evlat şefkatiyle kendi öz evladı gibi onları eğiten gözünden bile sakınan değerli hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Rabbim onlardan razı olsun. Evet anne baba hakkı bir evladın üzerinde çok büyük haktır ama ondan daha büyük hak onları eğiten öğreten öğretmenlerimizin hakkıdır. Onlar bizim evlatlarımızı okuturken ne olur onların yanında olalım. Onlara sahip çıkalım. Sahip çıkalım ki evlatlarımızı en güzel şekilde yetiştirsinler ve ülkesine bayrağına sahip olan evlatlar olarak yetiştirmiş çocuklarımız olsun. Bizler bu rahatlıkla bu güzel eğitimleri yapıyorsak bunu tabi ki öncelikle silahlı kuvvetlerimize ve polisimize borçlu olduğumuzu unutmamamız lazım. Ülkemiz ve milletimiz için şehit düşen bütün şehitlerimize gani gani rahmet diliyorum” dedi.

Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, “Eğitim ve öğretim dönemi uzun ve zorlu bir dönem. Bu dönemin başından sonuna kadar gayret gösterip bugünde bunun neticesini aldınız. Hepinizi gayretleriniz için yaptığınız çalışmalar için teker teker tebrik ediyorum. Gerçekten sağlıklı, verimli bir dönem geçirdik. Şimdi de sıra Belediye Başkanımızın söylediği gibi yaza gelip hem dinlenmeye hem de dinlendirici bir şekilde spor, çeşitli kursları, yapma zamanı geldi. Tatil deyince akla sadece yatmak, gezmek gelmemeli. Yaz kurslarında da değerli Başkanımız, Müftümüz, kurum ve kuruluşlarımızla birlikte hep sizlerin yanında olacağız zaten değerli başkanımız eğitimin her alanında bizlerin yardımcısı hamisi. Kendilerini ve bütün çalışma arkadaşlarını canı gönülden alkışlıyorum. Allah onlardan razı olsun. Bundan sonraki dönemde de ilçemizin eğitim ve kültür vadisi olma yolunda hep birlikte gayret gösteriyoruz, gösterdik ve bundan sonra da göstereceğiz. Değerli İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Aktaş başta olmak üzere bütün ilçemizdeki 2000’den fazla öğretmenimizi ve 50 bin den fazla öğrenci ve onların anne babalarını canı gönülden tebrik ediyorum evlatlarımıza gerçekten sahip çıktılar. Kendi öz evlatlarını nasıl koruyorlarsa aynı şekilde evlatlarımızı da burunları kanamadan geleceğimizin teminatı olarak yetiştirmeyi gayret ettiler. Rabbim hepsinden razı olsun, bu güzellikler ilçemizde devam etsin” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Çekmeköy genelinde düzenlenen projelerde başarı gösteren okulların müdürleri okulları adına hediyelerini Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’dan aldılar. İlçe genelinde düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerde ödüllerini Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız ve Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahme Aktaş’tan aldılar.

Programın ardından okuldaki 3-G sınıfının karne heyecanına ortak olan Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş öğrencilerle sohbet ettiler

18-06-201618-06-201618-06-201618-06-201618-06-201618-06-201618-06-201618-06-201618-06-201618-06-201618-06-201618-06-201618-06-201618-06-201618-06-2016

Merkez Mahallesi Erenler Cad. No8 Kaymakamlık Binası 2.Kat ÇEKMEKÖY/İSTANBUL - 0216 639 03 1617

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.